RepanNu ska jag berätta lite om världens bästa replokal. Den ligger på ett ställe som heter HC – en sorts musikförening som har startats av några metalheads, som alltid håller till på övervåningen. Lokalen ligger såklart på Norra Grängesbergsgatan, vid industriområdet. Där hittar man allt från utländska mattaffärer till importfirmor och Jihads körkortsteori, och dessutom merparten av Malmös övriga replokaler. Cyklar man längs vägen dyker det alltid upp människor som bär på olika musikinstrument. Eventuellt stöter man också på några prostituerade.

Replokalen uppfyller alla klichébilder och förutfattade meningar man kan ha om en sådan, den ligger i en källare brevid en bilverkstad och en motorcykelklubb. Det finns inga fönster, och både i taket och på golvet är rörledningar dragna. I ett hörn finns en mystisk grön apparat som ingen vet vad den är till, och från rören längs väggarna hänger tygstycken för att dämpa ekot.

På vintern är det nästan outhärdligt kallt och fuktigt där nere, trots att den lilla luftavfuktaren jobbar så ihärdigt att vi varje gång får tömma den på litervis med vätska. Lokalen har dessutom översvämmats av vatten vid ett flertal tillfällen, men turligt nog utan att något blev förstört. På den positiva sidan är den billig, och den är metal, inte att förglömma.

I replokalen brevid våran tror jag att det bor en halvgammal alkis. Han har visst vart med i nåt horrorpunkband som gav ut ett par skivor. Så kanske blir det likadant för mig om ett par år!? Då kanske det är jag som kommer hem till Norra Gränges om kvällarna, för att kränga en flaska renat som jag tjänat ihop till genom att sälja droger till förbipasserande, innan jag lägger mig och däckar på de slitna soffdynorna. Vad vet man egentligen?