Recensioner Jetlag

BTJ:s lektör Camilla Bergvall, i BTJ-häftet: ”Det här är en vacker roman som ifrågasätter det normala och bidrar med mångfald till bokhyllan med klassiska kärlekshistorier. Samtidigt är det en rafflande bladvändare som det är svårt att lägga ifrån sig.”

Suzann Larsdotter: ”Ibland, det är sällan, men ändå ibland läser man en bok där man absolut inte vill att den skall ta slut. Det är precis vad jag gjort nu. En bok som lätt kommer att kvala in bland årets bästa.”

Vargnatts bokhylla: ”Jag har läst Bobbi Sands tidigare böcker och tyckt bra om alla. Det är verkligen spännande att se hur hon utvecklas som författare och i Jetlag tycker jag att hon levererar sin bästa berättelse hittills.”

Jennie SteifeldtJennies Boklista: ”Gripande, stark & viktig!”

Västmanlandskans bokblogg: ”Jag gillar att /författaren/ öppnar upp för frågeställningar kring normer, sexualitet och identitet. Jag gillar väldigt mycket att hon gör det utan att döma och utan att leverera några färdiga, tillrättalagda lösningar. Det är befriande!”

Recensioner Stella betyder stjärna

Bokhuset: ”Den är aktuell och utmanande på ett sätt som bara kan sluta med en käftsmäll. Samtidigt finns det lilla miraklet här som jag tycker ungdomsböcker måste ha.”

Västmanlandskans bokblogg: ”Det här är en varm, känslosam och sorglig bok om att vara ung och osäker på sig själv. Om att hitta sig själv och våga visa sitt verkliga jag för andra.”

Vargnatts bokhylla: ”Stella betyder stjärna tar upp viktiga och svåra ämnen.”

Jennie SteifeldtJennies Boklista: ”Bra, intressant & fängslande!”

Bengt Held: ”Men det verkliga lyftet blir det i slutet av boken. De sista 40 sidorna är säkert bland det bästa som publicerats inom svensk litteratur med HBTQ-tema de senaste åren.”

Recensioner Jag är skillnad

Mats EkmanKulturmonstret: ”Maxi hatar sin publik och publiken älskar det. Låter knepigt, men det är vreden i positiv mening som är drivkraften. Dock får man betala dyrt för det. Drogandet, festandet och supandet tar på krafterna och kickarna kan vara positiva upplevelser men hur mår man sedan?”

Louise Halvardsson boktipsar: ”Antingen har författaren Bobbi A Sand gjort den bästa research jag varit med om eller så har hon helt enkelt levt huvudpersonen Maxis (a.k.a. Jonathan) liv.”

Jennie Steifeldt ger betyg 4 av 5 på Jennies Boklista ”Mycket bra, intressant & fängslande läsning.”

Vargnatts bokhylla skriver: ”när bokens sidor var slut kände jag lite ’Men, nej, du kan ju inte sluta här bok! Jag vill få fortsätta och se hur det går!’ För jag gillar Jonathan.”

Recensioner Tatuerade tårar

Bengt Held tipsar om Tatuerade tårar på sin blogg: ”Trots det mörka i boken finns det också ett visst hopp. Och den är spännande. Visst har huvudpersonerna ofta en känsla av hopplöshet men de försöker igen.”

Skrivpedagog May-Louise Andersson skriver: ”En skildring av vårt samhälle sedd genom, i huvudsak, tre karaktärers ögon. Nattsvart med kämparglöd och en självinsikt som är få förunnat.”

Vargnatts bokhylla recenserar: ”Jag gillar verkligen att den visar på att hoppet trots allt alltid finns kvar någonstans i bakgrunden, och att det kan bli ljusare även när man verkligen inte tror det.”

Jenny Steifeldt ger betyg 4 av 5 på Jennies Boklista: ”Stark & gripande.”

Elisabeth JönssonPunctum Saliens bokblogg: ”En stark berättelse om hur viktigt det är att bli bejakad som barn och hur utsatta vi alla är i vår innersta sårbarhet.”

Anna GranströmBohusläningens bokblogg: ”Den är lättläst, välskriven och intressant.”

MariaGe oss boken: ”Porträtten är skickligt gjorda, och alla tankar känns verkligen realistiska.”

FridaMimers bokblogg: ”En riktigt bra bok om mänskliga relationer, kärlek och ångest och jag gillar hur den är full av referenser till musik.”

Hanna Lanssin blogg: ”Ska du bara läsa en bok i år, låt mig då rekommendera Tatuerade tårar av Bobbi A. Sand. Finstämd och mångbottnad skriver Bobbi om tre unga personer.”

Lisa RodebrandBookieCookiez: ”I motsats till den fantasy jag helst läser är det här så realistiskt som en roman över huvud taget kan bli.”

Tranås bibliotek boktipsar: ”En riktigt bra ungdomsbok om att inte riktigt få utrymme att utvecklas eller vara som man är i sin egen familj, om att må dåligt, ha närstående som inte mår bra och om att så sakteliga må bättre.”

På Boktipset (Facebook)

Tanja Dianova om Tatuerade tårar: ”Boken passar bra till alla föräldrar.”

Intervjuer

2014-01 ”Bobbi går sin egen väg” – Porträtt i Hem & Hyra

2013-11-27 Intervju i Lokaltidningen Malmö

2013-11-15 ”Vägrar väja för det svåra” – Reportage i ETC Malmö

2013-11-15 ”Finns Backarna i böckerna?” – Intervju i Sydsvenskan

2013-11-04 Radio Vättervåg45 minuer med Gabriella Poopuu

2013-09-18 Radio P4 Malmöhus – morgon i P4 med Matilda Alborn

2013-09-16 Intervju i Skånes Fria

2013-09-13 Intervju i Skånska Dagbladet och Norra Skåne

2012-09-26 Radio P4 Kalmar inför bokmässan 2012 (länk saknas)

2012-09-21 Kulturkoftan om Transmedia (länk saknas)

2012-09-14 Författarporträtt på Egenutgivarna inför Bokmässan 2012