Bobbi A Sand är en speldesigner och författare från Malmö som älskar subkulturer, musik och att skapa saker. Bobbi har arbetat med spel i företaget Ozma Games sedan 2006 och publicerat skönlitterära romaner via Transcenders Media sedan 2012. Bobbi har publicerat två fackböcker på BTJ Förlag – Växande världar och En lärandemiljö för ett samhälle i förändring  (red.). Bobbi sitter även i styrelsen för Relationsinstitutet.

Bobbi porträttbild– Jag var 16 år och punkare när jag rymde hemifrån. På husockupationen där jag bodde gjorde jag mitt eget fanzine och tryckte upp. Mycket av DIY-andan från punken bär jag med mig än. Jag har också tillbringat en stor del av mitt liv sittande i en terapifåtölj, och jag använder mina erfarenheter från förr i det jag skriver nu.

Bobbi studerade medieproduktion i Kalmar och interaktionsdesign på Malmö Högskola,  arbetade i IT-branschen som webbproducent och community manager, innan Ozma Games startades 2006. Ozma har varit delaktiga i en rad nyskapande projekt, bl a mobilspelet Urblove som har staden som spelplan, och tyck till-automaten Tyckomaskinen.

I bakgrunden har det alltid funnits en stark lust att berätta på ett mera direkt sätt – direkt till en läsare – vilket ledde till att Bobbi 2007 började skriva på allvar. Intresset för olika medier och sätt att berätta tar Bobbi med sig in i projektet Transcenders, där ambitionen också är att utforska nya berättandeformer och plattformar.

– Jag har hittat på berättelser så länge jag kan minnas. När jag var yngre tecknade jag alltid ner dem, för jag tyckte att det tog alldeles för lång tid att skriva. De första berättelserna i Transcenders-världen började jag på när jag var i tonåren, efter att jag sett två punkare i en skivaffär i England. Den ene bar en lång och trasig randig tröja, och den andre hade en ring mellan ögonbrynen och en militärjacka med bandnamnet Flipper skrivet på ryggen. Den randigtröjklädde var så mager att han såg ut att kunna gå av, men jag tänkte att killen i militärjackan nog tog hand om honom. Jag tecknade de där karaktärerna länge efteråt, en lillasyster tillkom, och det var de som sedan blev Mija, Danny och Micki i Tatuerade tårar.

Transcenders

Save

Save

Save

Save