Den senaste tiden har jag fått en för mig oväntad lust att skriva science fiction, vilket ledde till att jag just skickat in ett bidrag till Science Fiction-bokhandelns och Mix förlags novelltävling. Bakgrunden till tävlingen är att det saknas scifi-berättelser på svenska. Bidragen ska vara inne den 18/3 om någon annan drabbas av samma lust!

Av liknande skäl deltog jag också i The 30 Hour Novel-challenge med scifi/fantasy-noveletten I am Real – som alltså skrevs under 2 dagar. Alla bidrag i tävlingen finns upplagda online.

nin_castle

Huvudpersonen i ”I am Real” heter Nin

Även fast scifi/fantasy är helt andra genrer än den jag vanligtvis skriver i, visar det sig att det jag skriver om liknande teman som jag gör i Transcenders-berättelserna – det vill säga om identitet, och vår relation med andra och oss själva. Med Transcenders är dock syftet att skapa en värld som känns väldigt nära vår egen – så vardaglig att man nästan kan ta på den – medan när jag skriver scifi/fantasy i stället vill skapa en värld på ett visst avstånd. I scifi tillkommer också en aspekt som är mer samhällelig, som handlar om konsekvenser av våra levnadssätt, strukturer och val. Båda varianterna har sina fördelar tycker jag, och ibland ska man kanske bara gå dit lusten leder en…!